Thermenmuseum Heerlen

Thermenmuseum Heerlen & Gielissen samen naar succes

"Gielissen is creatief en proactief. Daarbij klikte het persoonlijk ook nog eens heel goed"

Susan Hurenkamp
Conservator
Thermenmuseum Heerlen

Foto 1/5
Expositie in het Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden

In 1940 werd in Heerlen bij het afgraven van een braakliggend stuk vele oude stenen gevonden. Deze stenen bleken de nog gave fundamenten van een Romeins badhuis te zijn. Deze sensationele ontdekking kon niet worden genegeerd, dus werd al snel besloten er een museum te bouwen. In 1977 opende het Thermenmuseum Heerlen zijn deuren. Toen een expositie werd gelanceerd, riep het museum de hulp in van Gielissen.

Het verleden zichtbaar

Deze expositie, 'De Geest van de Askist', draait om de askist van een welgestelde Gallo-Romein. Deze askist met allerlei grafgiften werd een paar jaar geleden gevonden. De expositie draait niet alleen om die kist, maar vooral om de algemene presentatie. Je ziet hoe de askist werd opgegraven en in het museum kwam, waarvoor de gevonden voorwerpen dienden en hoe een aantal daarvan werd geconserveerd en gerestaureerd. Een ideale manier om het verleden zichtbaar te maken.

De manier van exposeren

Nadat de voorwerpen waren geconserveerd en/of gerestaureerd, werd Gielissen ingeschakeld om in gezamenlijk overleg de expositie vorm te geven en in te richten. Daarbij ging het vooral om de manier van exposeren. Die moest gebaseerd zijn op het zien, ontdekken, ontmoeten van de Gallo-Romeinse tijd. Met verschillende 'verdiepingen', dus zowel afgestemd op schoolkinderen, de snelle bezoeker en de bezoeker die meer wil weten.

Design door: Gielissen Interiors & Exhibitions

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Geleverde diensten

Musea


Branches

Vrije Tijd

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner

Meer projecten

Gerealiseerde projecten