Stadsschouwburg Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht & Gielissen samen naar succes
Foto 1/5
Stadschouwburg schouwtoneel kwaliteiten Gielissen Interieurbouw

De Stadschouwburg Utrecht is een monumentaal theatergebouw op het Lucasbolwerk. Het werd in 1937 ontworpen door de vermaarde architect Willem Dudok en voltooid in 1941. Omdat het gebouw niet alleen een Rijksmonument is, maar ook een levendig theater, is het in de jaren veelvuldig verbouwd. In 1995 kreeg de schouwburg een imposante nieuwe toneeltoren en in 2002 volgde een gedeeltelijke reconstructie van het oorspronkelijke plan. Nu in 2015/16 werd een flinke renovatie van het interieur afgerond. Gielissen eiste daarin, om in theatertermen te blijven, een hoofdrol op.

Rob Majoor, senior accountmanager van Gielissen: “We hebben ons hier heel letterlijk bewezen. We zijn begonnen met de garderobe- en kassameubels van het theater en hebben vervolgens, op basis van de kwaliteit die we leveren, via verschillende opdrachtgevers een indrukwekkende rij  projecten mogen afronden. Ik durf te zeggen dat we uiteindelijk 95% van het interieur gerealiseerd hebben. We zijn trots op het resultaat, maar ook trots op het feit dat zoveel partijen binnen dit traject voor ons gekozen hebben.”

Majoor verklaart dat laatste: “Voor Restaurant Zindering, binnen het theater, kregen we de opdracht van Concrete/SSBU, terwijl we van Koninklijke Woudenberg Ameide niet alleen de eerste opdracht kregen maar ook verzoek om de wasbakmeubels te realiseren en bijvoorbeeld het bar- en banquetingmeubel in de artiestenfoyer. Een partij als Heyligers D+P zag ons dan aan het werk, herkende de kwaliteit, en vroeg ons kantoormeubilair te leveren. Het zorgde voor een breed pallet aan opdrachtgevers en een breed pallet aan werkzaamheden. Van wandbekleding tot slaapbanken.”

Natuurlijk zit de kwaliteit van Gielissen in de producten die opgeleverd zijn: de bar in de Dudok Foyer en Blauwe zaal, het meubel in de artiestenfoyer, de werkbladen... Overal herken je onvervalst vakmanschap. “Maar de kwaliteit zit ook in ons werk zélf,” benadrukt Majoor. “We hebben altijd precies op tijd geleverd en met flexibiliteit ook begrip getoond voor de complexiteit van deze verbouwing. Als we een weekje later moesten komen, kon dat ook. Bij de oplevering waren er uiteindelijk geen opleverpunten. Dat zegt ook iets.”

Eén interieurproject binnen de verbouwing werd toch bij een andere partij ondergebracht. “Het kwam zeker niet allemaal vanzelf onze kant op. We moesten ook steeds goede prijzen en ideeën neerleggen. Uiteindelijk pakte het voor ons heel goed uit, dat men ook het werk van een ander zag. Daar waren toch wat problemen mee. Die hebben wij dus met een glimlach opgelost. Hier hebben we laten zien hoe goed wij binnen theaters kunnen acteren. Die kwaliteiten kunnen we ook op ieder ander toneel inzetten: een kantoor, boot, winkel, showroom, vergaderruimte...”


Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Geleverde diensten

Samenwerking met architecten


Branches

Horeca
Vrije Tijd

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner

Meer projecten

Gerealiseerde projecten