Rabobank Eindhoven

Rabobank Eindhoven & Gielissen samen naar succes

"We gaven Gielissen meteen de algehele coördinatie in handen"

Peter Bouw
Interieurarchitect architectenbureau Odeon
Rabobank Eindhoven

Foto 1/5
Het nieuwe Rabobank Eindhoven interieur

Nieuwe schoenen voor De Witte Dame

De Witte Dame is een gebouw dat iedereen in Eindhoven kent. Het is een toonbeeld van de vooroorlogse Nieuwe Zakelijkheid-stijl en de plek tot ver in de vorige eeuw waar Philips het product maakte waarmee het wereldfaam verwierf: gloeilampen. Nu huist onder andere de Rabobank op de begane grond – zeg maar in de schoenen van De Witte Dame. Het interieur van dit filiaal (850 m2) is in twee weken volkomen vernieuwd.

Nieuwe Zakelijkheid

Peter Bouw, interieurarchitect bij het Eindhovense architectenbureau Odeon: "In het Rabobank-interieur ontstaat een transparant effect. Dat hebben we vooral bereikt door het ontwerp te baseren op vrijstaande gebruikselementen. En omdat de gesloten gebruiksunits, zoals de advies- en teamruimtes, glazen wanden kregen, werd het transparante en daardoor overzichtelijke karakter van het interieur ook nog eens verhoogd.

Ondoenlijk kort

De Rabobank wilde dat de indeling uiterst functioneel moest zijn, maar dat het geheel er toch 'fis en fruitig' uitziet. En het hele project moest in twee weken klaar zijn; langer konden ze niet dicht. Peter: "Dat is extreem kort, eigenlijk ondoenlijk kort. Tja, ga dan maar eens op zoek naar een interieurbouwer die dat aandurft en kan. Gielissen kwam als beste uit de aanbesteding."

Het was zeker een uitdaging, maar het is ons gelukt. Van het sloop- en demontagewerk tot en met het leggen van de gietvloer van meerdere lagen. En uiteraard bouwden we alle interieurelementen. Op tijd.


Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Geleverde diensten

Samenwerking met architecten


Branches

Utiliteit

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner

Meer projecten

Gerealiseerde projecten