NV Strabag -MBG

NV Strabag -MBG & Gielissen samen naar succes

"Het volgende project met Gielissen zal niet lang op zich laten wachten"

Joren Bracke
Projectleider
NV Strabag -MBG

Foto 1/5
Interieur voormalig Postgebouw Oostende

Het Stadsbestuur van Oostende heeft besloten om het oude Postgebouw in de Hendrik Serruyslaan om te vormen tot cultuurcentrum. Het gebouw, ontworpen door architect Gaston Eysselinck, heeft grote architecturale kwaliteiten en is beschermd als monument. Gielissen heeft al het vaste interieur gemaakt en geïnstalleerd naar een ontwerp van B-Architecten

Ronde plafonds:

Markant onderdeel van het interieur zijn de plafonds van de grote zaal. Deze plafonds zijn helemaal rond gevormd d.m.v. driehoekige panelen. Deze uitdaging zijn de engineers van Gielissen met succes aangegaan Tussen elk paneel is een ledstrip aangebracht waardoor het mogelijk is om tijdens voorstellingen bliksemschichten na te bootsen.

In de eerste fase van het project is het beschermde gedeelte gerestaureerd. De tweede fase bestond uit de realisatie van alle nieuwe elementen, bestaande uit twee volledig uitgeruste theaterzalen van respectievelijk 400 en 200 zitplaatsen.

De beschermde lokettenzaal werd omgetoverd tot ontvangstruimte, foyer en tentoonstellingsruimte. Verspreid over de vier verdiepingen van het gebouw zijn ruimten voorzien waar o.a. cursussen, lezingen, repetities en workshops  kunnen plaatsvinden. Het voormalige personeelsrestaurant van de Post op de vierde verdieping wordt een feestzaal met een schitterend zicht op het Leopoldpark.

Design door: B-Architecten

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Geleverde diensten

Samenwerking met architecten


Bekijk ook

Strabag NV Website

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner

Meer projecten

Gerealiseerde projecten