KdV architectuur

KdV architectuur & Gielissen samen naar succes

"Samen ontwerpen - Ons motto als architect, voor dit project versterkt door de bijzonder professionele een plezierige wijze waarop samenwerking is vertaald door de mensen van Gielissen. Met een resultaat waar we samen trots op zijn!"

Coen Smits
Architect / Directeur
KdV architectuur

Foto 1/5
Spelen, integreren en leren in Rapenland

In het Spilcentrum (Spil staat voor spelen, integreren en leren) Generalenbuurt zijn basisschool Rapenland samen met de peuterspeelzaal en kinderopvang onder één dak gebracht.

Binnen het gebouw zijn de ruimtes van de onderwijsgroepen en de speel-, ontmoetings- en werkplekken weliswaar gescheiden maar doordat er voor glazen scheidingswanden gekozen is blijft alles transparant. De verbinding tussen binnen (interieur) en buiten (exterieur) is overduidelijk.

Een belangrijk onderdeel vormt het vaste meubilair. Dit is met het gebouw mee ontworpen en vormt een zeer belangrijk onderdeel in alle ruimten. Elke ruimte heeft zijn eigen sfeer die wordt o.a. gecreëerd door werkplekken voor gezamenlijk gebruik. Zo is er per groepsruimte een bergmeubel met computerwerkplek en een (op maat gemaakt) buro. In de overgang van zone en groep is in de pui een garderobe-nis met bovenkast gerealiseerd.  Ook algemene voorzieningen zoals balies, vitirinekast en inbouwkasten zijn ontworpen. Op de verdieping bevindt zich een langgerekt meubel waarin banken en treincoupe’s opgenomen zijn voor ontmoeten en overleg. Daartussen bevinden zich werkbladen om even geconcentreerd te werken en het geheel wordt afgemaakt met boekenkasten. Door dit langgerekte meubel wordt de as die vanuit een loopbrug het gebouw doorkruist, benadrukt. 

In de klaslokalen zijn open en gesloten maatwerkkasten voorzien voor opslag van het leerwerk van dat schooljaar. Voor de docenten zijn er ook speciale werkplekken ontwikkeld. Op de gangen is er voor elk klaslokaal speciale onderbouwkasten met jashaken gerealiseerd.

De meubels zijn uitgevoerd in beuken HPL, de uithollingen hierin zijn voorzien van de groene accentkleur die in het gebouw doorlopend aanwezig is.

 Spilcentrum

Design door: KdV architectuur

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Geleverde diensten

Samenwerking met architecten


Branches

Utiliteit

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner

Meer projecten

Gerealiseerde projecten