Gemeente Nuenen

Gemeente Nuenen & Gielissen samen naar succes
Foto 1/5
Uitvoering interieur Van Gogh Village

Van Gogh Village brengt Van Gogh tot leven

Het Van Gogh Village is iets apart. Geen museum, geen tentoonstelling, maar een 'bezoekerscentrum', gevestigd in het oude stadhuis van Nuenen. Hier krijgen bezoekers een kijkje in het leven van Vincent van Gogh in de periode dat hij in het Brabantse dorp woonde.

De Aardappeleters

Van Gogh woonde van december 1883 tot december 1885 in Nuenen. Dit dorp en de karakteristieke Nuenenaren komen dan ook regelmatig terug in zijn schilderijen. Het beroemde werk 'De Aardappeleters' speelt zich bijvoorbeeld af in het dorp. Schilderijen zelf zijn niet in het museum te vinden, wel laat het zien hoe Van Gogh leefde en schilderde in de tijd dat hij in Nuenen verbleef. Om dit zo realistisch mogelijk te laten zijn, zijn de nieuwste presentatiemiddelen ingezet.

Belevenis

Tinker Imagineers ontwierp het nieuwe bezoekerscentrum en wij zorgden voor de uitvoering van het interieur. Van Goghs reizen, de mensen die hem gekend hebben, zijn brieven en de Nuenense landschappen vormen een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling. Een film waarbij je over de schouders van Vincent meekijkt terwijl hij 'De Aardappeleters' schildert, is het hoogtepunt. Van Gogh Village is meer dan een tentoonstelling: het is een belevenis.

Design door: Tinker Imagineers

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Geleverde diensten

Musea


Branches

Vrije Tijd

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner

Meer projecten

Gerealiseerde projecten