Gemeente Arnhem

Kenniscluster De Rozet
Foto 1/5
Rozet - alle cultuur onder één dak

Rozet is een gebouw met een sterk publiek karakter. Verschillende culturele en educatieve instellingen zijn gebundeld langs de 'binnenstraat'. Neutelings Riedijk Architecten gaf deze verbindende verkeersruimte vorm als een stedelijke route.

Een gevel met vitrines, lichtkranten, boekenkasten en lichtbakken tonen de identiteit van het Kenniscluster aan de stad. De binnenstraat van Rozet bestaat uit een meanderende trap. In het ontwerp klimt deze langs de noordgevel omhoog en verbreedt zich halverwege tot een expositieplein. De trap vervolgt zich langs de zuidgevel. Door een deel van de traptreden hier dubbel zo hoog uit te voeren kan de ruimte ook gebruikt worden als auditorium. De trap mondt uiteindelijk uit in een theaterzaal en het dakterras.

Alle domeinen binnen het gebouw, bestaande uit de Bibliotheek, het Erfgoedcentrum (het Historisch Museum), Kunstbedrijf en de Volksuniversiteit, hebben een eigen entree gekregen aan de binnenstraat. De gevel opent zich op zijn beurt naar de straat op het niveau van de plint en ter plaatse van de trap. De binnenstraat krijgt hierdoor een bijzondere publieke functie; het toont zich nadrukkelijk aan de stad.

Gielissen heeft niet alleen in de ruwbouwfase, in samenwerking met Aannemer Wessels Rijssen, de trappen, kaderwanden, kolombetimmeringen en de corridorwanden uitgevoerd maar daarna ook het interieur. Het ontwerp voor het prachtige interieur is ontworpen door Merkx+Girod en DMDJS (DeMunnik, De Jong, Steinhauser Architecten). Gielissen heeft de complete inrichting gedaan van o.a. de Bibliotheek, Kunstbedrijf, Universiteit en restaurant Momento.

Design door: Merx en Girod en DMDJS (DeMunnik, De Jong, Steinhauser Architecten)

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner

Meer projecten

Gerealiseerde projecten