Fox Vakanties

Fox Vakanties & Gielissen samen naar succes

"Meedenken in het totale proces, van het ontwerp tot het werk op locatie, ze zijn pas tevreden als het puntgaaf af is."

Rick Verhaar
Manager Projectmanagement Vastgoed ANWB
Fox Vakanties

Foto 1/5
Duurzaam en avontuurlijk interieur van FOX Vakanties op Park 2020

Buro Bogaarts heeft het ontwerp geleverd voor het interieur van FOX Vakanties op Park 2020, het eerste duurzaam gebouwde bedrijvenpark van Nederland. In het ontwerp zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van het cradle to cradle principe tot in het kleinste detail doorgevoerd. De nieuwe werkomgeving van FOX vakanties vormt een inspirerend exotisch palet aan kleuren en texturen.

Het gebouw staat op een prominente locatie op het Park 2020, dat naar een plan van de internationaal McDonough is ontworpen. Het gebouw, dat tegenover het nieuwe hoofdkantoor van TNT staat, is een ensemble van een aantal zeer uiteenlopende ruimtes. Deze variatie weerspiegelt de veelal exotische vakantiebestemmingen waarheen FOX reizen biedt.

Meest opvallende ruimte is de gesloten ‘teil’, waarin een theater is ondergebracht. De ruimte, die in het teken staat van culturele diversiteit en uitwisseling, vormt het kloppend hart van het gebouw. ’s Avonds licht dit deel van het gebouw op. Boven het theater en de naastgelegen entree bevinden zich in twee afzonderlijke ruimtes de kantoren van de reisorganisatie.

Het ene kantoorvolume is meer gesloten en zelfschaduwend, terwijl het transparantere volume zich opent naar het park. Tussen de volumes, op de begane grond, bevindt zich een atrium dat zijn licht ontvangt via een glazen dak. Op de daken van de kantoren is een tuin aangelegd.

Het gebouw is tot op het laatste schroefje ontworpen volgens de principes van cradle-to-cradle, dat een gesloten kringloop voor materialen, energie, afval en water nastreeft. De herkomst van materialen, productieproces, transport, kwetsbaarheid, onderhoud en mogelijk hergebruik; alles is afgewogen.

Daarnaast zijn de toegepaste materialen niet alleen zoveel mogelijk geselecteerd op kleur en uitstraling maar vooral zorgvuldig getoetst aan de Breeam- en 'cradle-to-cradle' richtlijnen en -uitgangspunten. Om bouwtijd, afval en vloeroppervlak te reduceren, is er zoveel mogelijk gemaakt van prefab bouwsystemen. Dit alles heeft ertoe geleid dat niet alleen de architectuur, maar ook het interieur en de footprint van het gebouw zijn bekroond met het label Excellent van Breaam. Op 12 juni 2012 heeft de officiële opening plaatsgevonden.

Design door: Buro Bogaarts

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Geleverde diensten

Samenwerking met architecten


Branches

Retail

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner

Meer projecten

Gerealiseerde projecten