FOD Economie

Dienst Internationale Tentoonstellingen

"Wereldwijde samenwerking zorgt voor bewondering en resultaat"

De heer L. Delcroix en mevrouw Marie-Noelle Higny
Commisaris-Generaal en Hoofd Dienst Internationale Tentoonstellingen
FOD Economie

Foto 1/5
Belgisch Paviljoen Expo 2012, Yeosu, Zuid Korea

Een fantastisch ontwerp dat letterlijk draait rondom het thema 'Kermis op het strand'. Een mechanische kermis die door de gebruikte grafische materialen, lampen en spiegels juist het feestelijke en de dynamiek van een kermisbezoek benadrukt.

Het gehele ontwerp is gedurende de hele engineering-, productie- en installatiefase, in zeer nauwe samenwerking met de klant ontwikkeld en geperfectioneerd. Het exterieur is hierbij uitgewerkt door NoAarchitecten uit Brussel, de invulling en de scenery door Totems. Gielissen heeft het geheel gecoördineerd en gerealiseerd met behulp van een Koreaanse aannemer, FM Communications uit Seoul. De nauwe samenwerking heeft geleid tot een zeer succesvol resultaat waarbij de klant zeer onder de indruk was.

De basis bestaat uit 3 draaimolens; 1 draaimolen vertegenwoordigt de chocolade industrie,1 molen vertegenwoordigt de diamant industrie en 1 molen vertegenwoordigt de Belgische cultuur en België in het algemeen. Op de chocolade molen worden continue live shows gegeven over chocola en bonbons maken. De diamant molen is uitgevoerd met kogelvrij glas en voorzien van een volledig alarm en camera security systeem. Verder in het paviljoen worden de kustlijn, de binnenwateren en alle overige watergerelateerde zaken in België verder uitgelicht. Het paviljoen is tevens voorzien van een zeer uitgebreide shop (waar originele Belgische bonbons te koop zijn), een volledig restaurant met à la carte bediening, een VIP-ruimte en een groot balkon met uitzicht op de molens.

Het geheel is zodanig opgebouwd dat van waar je je als de bezoeker ook bevindt,  je altijd de totale beleving en sfeer van deze kermis op het strand meemaakt.

Ook dit paviljoen is genomineerd door het internationale toonaangevende Exhibitor Magazine voor èèn van de People’s Choice Expo 2012 Awards alsmede voor het blad's World Expo Awards 2012 en heeft in de categorie "Details en onderdelen" een eervolle vermelding gekregen! En daar zijn wij bijzonder trots op. Alle informatie over de Awards 2012 kun je hier nalezen.

Design door: Totems Amsterdam

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner

Meer projecten

Gerealiseerde projecten