EVD

EVD & Gielissen samen naar succes
Foto 1/4
De Nederlandse Paviljoens in Sjanghai

Hollands trots in Sjanghai

Al een aantal malen sleepte Gielissen bij de EVD - een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken voor exportbevordering - de opdracht voor de interieurs van de Nederlandse paviljoens op de vierjaarlijkse Wereldexpo's binnen. In onder meer Sevilla, Lissabon, Hannover en Zaragoza was dat namelijk al het geval. En ook in 2010 mochten we samen met architect John Körmeling en constructeur Rijk Blok van het Nederlands Paviljoen aan de slag voor de Wereldexpo 2010 in Sjanghai.

Een oplopende achtbaan

Het ontwerp van Körmeling was bijzonder: een oplopende achtbaan, waaraan als expositieruimtes huisjes in verschillende architectuurstijlen zijn gehangen. Bovenin 'Happy Street', zoals het paviljoen heet, vormt een VIP-ruimte letterlijk de kroon op het werk. Het ontwerp sprong eruit omdat het in plaats van een gesloten gebouw juist een open gebouw was. Gielissen had zoiets dergelijks niet eerder gezien; het paviljoen zelf was al een belevenis.

Eén geheel

Naast onderdelen van de inrichting met podia en stands draagt Gielissen ook zorg voor belichting, geluid, displays, enzovoorts. Alles gebeurde in overleg met Körmeling, zodat architectuur en inrichting één geheel vormden.

Design door: Co-creatie John Körmeling en Northernlight

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Geleverde diensten

Tijdelijke tentoonstellingen

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner

Meer projecten

Gerealiseerde projecten