Brussels filmmuseum

Brussels filmmuseum & Gielissen samen naar succes
Foto 1/5
Vernieuwde inrichting Brussels filmmuseum

Brussels filmmuseum schitterend gerenoveerd

Het filmmuseum van Brussel (1962) is met z'n meer dan 50.000 titels wereldberoemd. Helaas voldeden huisvesting en technische middelen niet meer om dit vermaarde filmarchief naar moderne maatstaven te bewaren en tentoon te stellen. Daarom werd het volledig verbouwd en van een compleet nieuw interieur voorzien. Belangrijke elementen daarvan werden door Gielissen geproduceerd en ingebouwd.

Ontwerp van Robbrecht & Daem

Cinematek, zoals het vernieuwde filmmuseum nu heet, werd ontworpen door het befaamde Belgische architectenbureau Robbrecht & Daem uit Gent. Zij zijn aanhanger van de Nieuwe Eenvoud, de architectuurstroming die aan het eind van de vorige eeuw tot ontwikkeling kwam en waarbij de functie de vorm bepaalt. De stijl kenmerkt zich dan ook door architecturaal minimalisme, zonder dat Robbrecht & Daem dat evenwel extreem doorvoeren. Die filosofie weerspiegelt zich ook in het interieur van Cinematek: op het oog neutraal, rustig, ingetogen bijna, maar toch ook weer niet-conventioneel.

Realisatie

Gielissen realiseerde in het Cinematek onder meer de complete 'Wunderkammer', de receptiebalies met achterkasten, de HD-schermen aan het plafond, de projectiewanden, de folder- en posterkasten, de computerconsoles en de vitrine- en leestafels.

Design door: Robbrecht en Daem Architecten

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner

Meer projecten

Gerealiseerde projecten