BMW AG, München

BMW AG, München & Gielissen samen naar succes
Foto 1/5
Het interieur van het BMW museum, München

Een topmuseum voor een topmerk

Wie München zegt, denkt aan BMW en wie BMW zegt, denkt aan München. Het belevenis- en aflevercentrum van BMW, BMW Welt, staat dan ook niet voor niets in de hoofdstad van Beieren, op steenworp afstand van het voormalige Olympisch stadion. Ernaast staat het volledig gerenoveerde BMW Museum, waarvan - evenals het restaurant en de museumshop - het interieur vrijwel geheel door Gielissen is gerealiseerd.

Verleden, heden en toekomst

Net als BMW Welt werd het museum, met zijn opvallende komvorm, destijds door de beroemde Weense architect Karl Schwanzer ontworpen. Het nieuwe museum is met twee nieuw gebouwde onderaardse verdiepingen vijf keer zo groot geworden en beschikt over ruim 5.000 m² expositieruimte. De etages bevatten diverse themaruimtes, waarin met 125 tentoonstellingsstukken het verleden, het heden en de toekomst van de Beierse autofabrikant worden getoond.

Onze bijdrage

Naast de componenten die bij de architectuur horen (wanden, vloeren, plafonds, trappen, enzovoorts), bouwde Gielissen het complete interieur van het museum; alle tentoonstellingsruimten en displays (waaronder podia van verschillende materialen), aluminium wanden (waaraan een F1-racewagen kwam te hangen) en andere noviteiten op het gebied van exposities. Ook het restaurant en de museumshop zijn door ons ingericht. De meest gebruikte materialen zijn glas, rvs, aluminium en wit corian, een zeer exclusief materiaal voor interieurs.

Design door: Atelier Brückner , Stuttgart

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Geleverde diensten

Musea


Branches

Vrije Tijd

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner

Meer projecten

Gerealiseerde projecten