Nieuws

De laatste ins en outs van Gielissen
Terug naar Nieuws

Klok & Peel Museum Asten wint Museumprijs 2014

Het Brabantse museum Klok & Peel in Asten heeft de Museumprijs gewonnen. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 100.000 euro.

Naturalis in Leiden, Natuurmuseum Brabant in Tilburg, en het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam waren ook genomineerd. De Museumprijs is de belangrijkste publieksprijs in de Nederlandse museumwereld.

Meeste stemmen

Klok & Peel kreeg de meeste stemmen van het publiek: 49 procent. Mensen konden vorige maand via internet stemmen op hun favoriete museum. Dat deden 34.000 mensen, bijna 5000 meer dan vorig jaar.

Elk jaar wordt een ander criterium voor de prijs gekozen. Dit jaar was het de beurt aan natuurhistorische musea die er het best in zijn geslaagd hun collectie op een pakkende manier aan een breed publiek te tonen.

Het Klok & Peel Museum heeft volgens de vakjury de prijs gewonnen "vanwege de vernieuwende wijze waarop presentatietechnieken worden ingezet om kennis over de natuur in de Peel over te dragen aan een breed publiek."

Klokkendorp

Asten staat bekend als klokkendorp. In de plaats staat de internationaal bekende klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts. Overal ter wereld hangen klokken die daar sinds het eind van de 19de eeuw zijn gegoten. In 2012 maakte de fabriek twee klokken op prominente plaatsen: een voor de Notre Dame in Parijs en een voor de Olympische Spelen in Londen.

Het museum heeft dankzij die geschiedenis een beiaardcollectie die van internationale betekenis is. Ook heeft het museum de grootste bibliotheek ter wereld met documentatie op het gebied van klokken. Verder heeft Klok & Peel een grote collectie over de natuur- en cultuurhistorie van de Peel.

Bron: NOS


Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner