Nieuws

De laatste ins en outs van Gielissen
Terug naar Nieuws

Gielissen Interiors & Exhibitions genomineerd voor Beste Leerbedrijf 2013

Voor de verkiezing Beste Leerbedrijf 2013 in de hout- en meubelbranche is Gielissen Interiors & Exhibitions uit Eindhoven door de selectiecommissie van Kenniscentrum SH&M genomineerd. Begin oktober legt een jury bedrijfsbezoeken af aan alle genomineerden. Op 7 november maakt SH&M de winnaars bekend.

Via deze verkiezing kunnen leerbedrijven aantonen dat ze graag investeren in de vakmensen van morgen en de studenten daarbij een veilige leer-werkplek bieden. Gielissen Interiors & Exhibitions behoort tot die groep leerbedrijven. Het bedrijf investeert al jaren met overgave in het opleiden van nieuwe medewerkers.

Opleiden in de beroepspraktijk

Met de wedstrijd willen SH&M en werkgevers- en werknemersorganisaties in de hout- en meubelbranche aandacht vestigen op het belang van leren in de beroepspraktijk voor zowel de mbo-studenten als het bedrijfsleven zelf. In het middelbaar beroepsonderwijs is immers de praktijkopleiding een essentieel onderdeel. Studenten krijgen het vak pas echt in de vingers op de werkvloer van de bijna 3500 erkende leerbedrijven in de hout- en meubelbranche.

Bij deze verkiezing staan dan ook vragen centraal als ‘welk leerbedrijf is de beste in het opleiden van jonge vakmensen’ en ‘wat maakt een praktijkopleider eigenlijk tot een goede begeleider’. Daarnaast besteedt de jury dit jaar extra aandacht aan het criterium ‘veiligheid van de leeromgeving’. Ook met de landelijke campagne Hout ’t veilig hebben vier branches uit de houtsector hier reeds aandacht voor gevraagd. Via deze verkiezing kunnen leerbedrijven aantonen dat ze graag investeren in de vakmensen van morgen en hen daarbij een veilige leer-werkplek bieden.

Sectorale en landelijke verkiezing

SH&M organiseert de prijsuitreiking op 7 november bij leerbedrijf Hoogendoorn MBI in Werkendam. Dan wordt bekend wie de waardige opvolger is van Beste Leerbedrijf 2012 Verweij Houttechniek. Vervolgens nomineert SH&M de winnaar van 2013 voor de nationale en sectoroverstijgende verkiezing uitgeschreven door het ministerie van OCW. De uitslag volgt in maart 2014.

SH&M organiseert tegelijkertijd de verkiezing Beste Praktijkopleider 2013.

SHMlogo


Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner