Nieuws

De laatste ins en outs van Gielissen
Terug naar Nieuws

And the winner is..........Gielissen: Beste Leerbedrijf 2013!

Gielissen Beste Leerbedrijf 2013 in de hout- en meubelbranche

De toekomst van de na ons komende generaties bestaat voor een belangrijk deel uit een baan waarin ze zich gelukkig voelen, een functie die bij hun capaciteiten en ambities aansluit en kansen op ontplooiing biedt. Gielissen wil daar graag aan meewerken, hen al die faciliteiten bieden die ervoor nodig zijn om binnen een professionele bedrijfsomge­ving een vak te leren. Op die manier willen we de broodnodige scharnierfunctie vervullen tussen opleidingen en bedrijfsleven. Daarom bieden we al meer dan 10 jaar jaarlijks zo'n 15 à 20 stagiaires een stageplaats.

Die inspanningen worden regelmatig beloond. Niet alleen omdat stagiaires na hun studie regelmatig voor een baan bij Gielissen kiezen, maar ook formeel in de vorm van  bekroningen. Een paar jaar terug werden we  uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf door Kenniscentrum Savantis. Afgelopen donderdag (7 november jl.) gebeurde dat weer door Kenniscentrum SH&M. Deze feestelijke bekroning vond plaats bij Leerbedrijf Hoogedoorn MBI in Werkendam.

Veiligheid in de leeromgeving

Met deze wedstrijd wil Kenniscentum SH&M samen met werkgevers- en werknemers­organisaties in de hout- en meubelbranche het belang aangeven van leren in de beroeps­praktijk voor zowel de mbo-studenten als het bedrijfsleven zelf. Het beroepsonderwijs kan nu eenmaal niet zonder een gedegen praktijkopleiding. Studenten krijgen het vak pas echt in de vingers op de werkvloer van de bijna 3500 erkende leerbedrijven in de hout- en meubelbranche.

Criteria bij deze verkiezing zijn dan ook ‘Welk leerbedrijf leidt het beste op?’ en ‘Wat maakt een stageplaatsaanbieder tot een goede begeleider?’ Daarnaast besteedde de jury tijdens de bedrijfsbezoeken dit jaar extra aandacht aan het criterium ‘Veiligheid van de leeromgeving’. Via deze verkiezing heeft Gielissen dus aangetoond dat we graag investeren in de vakmensen van morgen én hen daarbij een veilige leer-werkplek bieden.

Uit het juryrapport:

'Bij Gielissen is opleiden een tweede natuur, een stagiair is er ook echt een stagiair en heeft er duidelijk een beschermde status. Zo krijgen ze een eigen werkplek en volgen zij een introductieprogramma dat gelijk is aan dat van een nieuwe medewerker. De praktijk­opdrachten worden dan ook zoveel mogelijk aan de reguliere werkzaamheden gekoppeld.

De leerlingen van de houtafdeling kunnen er binnen de verschillende productielocaties werkelijk alles leren. Verder is Gielissen een strak georganiseerd bedrijf, waarbij orde en netheid opvielen. En last but not least heeft het bedrijf een vrolijke en dynamische uitstraling waarbij de medewerkers duidelijk trots zijn op hun bedrijf en hun producten.'

En nu op naar de landelijke verkiezing!

SH&M nomineert de winnaar van 2013, Gielissen dus, ook voor de nationale verkiezing van Beste Leerbedrijf. Daar doen dus de winnaars uit alle sectoren mee. Deze wedstrijd is uitgeschreven door het ministerie van OCW. De uitslag volgt in maart 2014.

TopTeam BesteLeerbedrijf2013TeamFotoBart2013

Bijlage : Beste Leerbedrijf Foto, TopTeam Beste Leerbedrijf 2013 Gielissen

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner