Nieuws

De laatste ins en outs van Gielissen
Terug naar Nieuws

Op ontdekkingsreis: het nieuwe kantoor van Twitter in Berlijn

Berlijn. Twitter brengt vanaf nu Berlijnse sterren naar de gebruiker en gebruikers kunnen muziek naar Twitter brengen. Het bedrijf dat op vrijdag 15 januari 2016 haar deuren opende in het nieuwe kantoor: drie keer zoveel ruimte, enkele technische speeltjes en een zogenoemde blue room waarin video’s en livestreams van en met sterren met een grote gebruikersinteractie moeten ontstaan. Het bedrijf geeft ook hoog op over het feit dat het vanaf nu een echte Berlijnse Twitter-Wall heeft.

De redactie van Morgenpost.de beschrijft hoe het nest van de blauwe vogel in Berlijn er nu uitziet:

De technische speeltjes: in de kantoorruimten staat een voetbaltafel die kan twitteren en een soort jukebox die tweets ontvangt. Als een gebruiker een bericht met "artiest - titel" stuurt naar @tweetthebeat, wordt zijn muziekwens niet bij hem thuis, maar in het twitterkantoor vervult. De muziek komt uit een kleine jukebox die in een DJ-tafel verstopt zit. Twitter werkt samen met SoundCloud. Wie het Twitter-team dus wil pesten…

Als aan de voetbaltafel met spelers met vogelopdruk een spel voorbij is, publiceert @kickerberlin het eindresultaat met de gebruikersnamen op internet. Het principe om voorwerpen aan Twitter te koppelen is niet nieuw, maar sommige bezoekers zullen er wellicht versteld van staan. Het is bijna vanzelfsprekend dat op schermen actuele tweets binnenkomen.

De #BlueRoom: Twitter beschikt binnenkort over een studio met hoogwaardige techniek voor streams en video’s van en met sterren. Artiesten kunnen hier bijvoorbeeld live hun muziekalbum via Periscope presenteren. Juist langs deze weg wil Twitter op de lastige Duitse markt meer populariteit vergaren. Dit is de vijfde Twitter #BlueRoom wereldwijd, na Sydney, Parijs, Amsterdam en Rome. De eerste gast in Parijs was David Guetta die antwoord gaf op vragen van fans. De BlueRoom in Berlijn is nog niet klaar, maar in een video is te zien hoe de studio in Sydney werd gebouwd. Hier waren op vrijdag Duitse tijd Kurt Russel en Samuel L. Jackson te gast. Ook Twitter Duitsland hoopt zulke grote sterren te mogen ontvangen.

 

De locatie: Twitter is nu gevestigd in een voormalige brouwerij in het stadsdeel Mitte. Sinds juni 2014 is dit de "Factory", een campus voor startende bedrijven met een oppervlakte van 16.000 m2. Twitter huurde hier vanaf het begin met 15 medewerkers een kantoor – de coolness-factor was een van de redenen, schreef toentertijd het technologietijdschrift Fast Company. Nu heeft Twitter hier zijn kantoor aanzienlijk uitgebreid. Tot de overige huurders behoren onder andere Soundcloud, Uber of 6Wunderkinder en bedrijven die bekend willen worden. Google investeerde één miljoen om de startups te ondersteunen. Het gebouw staat op de voormalige grens – en Twitter draagt dit feit duidelijk uit. De dienst helpt mensen immers in landen zonder persvrijheid muren te overwinnen en deels ook neer te halen. Op vrijdag kregen gebruikers via een video ook een kijkje in Twitters livestreamingdienst Periscope.

 

 

 

De kantoorruimten: enerzijds hout en warme kleuren, anderzijds betonnen plafonds, niet-gestucte muren en een kille ruwbouwsfeer. Op de muren staan hashtags – de grootste: #Lovewhereyouwork – hou van je werkplek. De boodschap is: alle medewerkers zijn dol op Twitter, aldus Rowan Barnett, één van de twee directeuren van de Duitse vestiging. Hier gaat echter een triest verhaal achter schuil: deze kreet was de lijfspreuk van het hoofd van de marketingafdeling van Twitter UK, Lucy Mosley, die echter met 29 jaar aan kanker overleed. Er is een open ruimte voor besprekingen en gesprekken in kleine groepen. De werkplekken met bureaus voor het overgrote deel van het team staan in één gemeenschappelijke ruimte.

 

Twitters geschiedenis in Duitsland: het kantoor in Berlijn bestaat sinds 2012. In de zomer van 2014 verhuisde het bedrijf naar de kantoorruimten van de Factory die nu te klein werden. Rowan Barnett zegt hierover: "Twitter is in Duitsland in het afgelopen jaar sterk gegroeid – en ons team dus ook." Dat is niet vanzelfsprekend: Twitter schrapte in oktober 2015 bijna 400 arbeidsplaatsen, omdat het bedrijf verlies bleef draaien. Maar ook in Hamburg, waar Twitter met name actief is op marketinggebied, werd het kantoor in de HafenCity, waar het bedrijf zich in 2014 vestigde, te klein. Daarom volgde in juni 2015 een verhuizing naar Ottensen. In Berlijn werken tegenwoordig twaalf medewerkers, voor Twitter Duitsland in totaal 30.

Bron:http://www.morgenpost.de/wirtschaft/article206926799/Streifzug-So-sieht-s-in-Twitters-neuem-Buero-in-Berlin-aus.html


Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel +31 (0)40 235 36 37
Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Meer informatie

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U bent op zoek naar een Full Service Partner?
Wij kunnen op elk punt van een project instappen.


Full Service Partner